Puur vakmanschap, zuivere schoonheid en oud-Hollandse traditie, samengesmolten tot een harmonieus geheel. Touch of Gold is de nieuwste creatie binnen de Royal Blue Collection van ontwerper Sabine Struycken, die hiervoor haar krachten bundelde met kunstenaar Samuel Dejong. Een logische stap, want niet alleen hebben zij allebei een voorliefde voor Delfts blauw; ook thema’s als eeuwigheid en vergankelijkheid spelen in hun beider werk een centrale rol. De keramieken appel, die voor Sabine Struycken symbool staat voor oneindigheid, heeft een uniek Delfts blauw tulpenpatroon, handgeschilderd door Royal Delft, de Koninklijke Porceleyne Fles – de laatst overgebleven Delftse aardewerkfabriek uit de 17e eeuw. Samuel Dejong plaatste hierop een aantal van zijn karakteristieke gouden insecten, die zowel de fragiliteit als de onverwoestbaarheid van ons ecosysteem belichamen.

OVER SAMUEL DEJONG
Met zijn 24-karaats goud vergulde sculpturen daagt Samuel Dejong de toeschouwer uit om de schoonheid te zien van de basis van ons ecosysteem: het insect. Want niets is zo elegant en fragiel, en tegelijk zo sterk en onverwoestbaar. Met de modernste technieken bootst hij de anatomie van insecten zo na, dat ze niet van echt te onderscheiden zijn. Misschien zijn ze zelfs mooier dan in het echt, omdat Samuel Dejong ze in een geheel nieuwe context plaatst. Zijn werk was eerder te zien in onder andere het Singer Museum in Laren, Gallery Caroline Freymond in Gstaad en Galerie Tertius in Amsterdam.

Touch of Gold III

Touch of Gold IV

Hoogwaardige stolp 21 x 21 x 21 cm

Touch of Gold III & IV

De Appel van 8 centimeter met de Madeliefjes of de Lelietjes van Dalen zijn oprecht een collectors item. Handbeschilderd, met passie vervaardigd om meerdere generatie te plezieren. De blad gouden vlinder is een afdruk van een echte vlinder, vervaardigd door Artist Samuel de Jong, De steel is van zilver, verguld met 24 krt. goud. Het decor is ontworpen en geschilderd door Royal Delft. Dit collectors-item met een herkenbare Delfts blauwe signatuur wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage van slechts enkel stuks en is op aanvraag leverbaar. De appel is voorzien van een nummer en certificaat van echtheid.

Bent u geïnteresseerd in dit object? Neemt u dan contact met ons op. U kunt hiervoor het onderstaande formulier gebruiken. Wij staan u graag persoonlijk dan wel telefonisch te woord. Art is maatwerk.
Het object wordt geleverd samen met een hoogwaardige vierkanten stolp 210x210x210 mm met een zwart hoogglans bodemplaat.

Touch of Gold II

Touch of Gold II

De appel van 35 centimeter is oprecht een collectors item. Handbeschilderd, met passie vervaardigd om meerdere generatie te plezieren. De blad gouden insecten zijn een afdruk van de echte insecten, vervaardigd door Artist Samuel de Jong. De Porseleinen steel is met 24 krt. verguld. Het Bloesem decor is ontworpen en geschilderd door Royal Delft. Dit collectors-item met een herkenbare Delfts blauwe signatuur wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage van slechts enkel stuks en is op aanvraag leverbaar. De appel is voorzien van een nummer en certificaat van echtheid.

Bent u geïnteresseerd in dit object? Neemt u dan contact met ons op. U kunt hiervoor het onderstaande formulier gebruiken. Wij staan u graag persoonlijk dan wel telefonisch te woord. Art is maatwerk.

Touch of Gold I

Touch of Gold I

De appel 47 centimeter is oprecht een collectors item. Handbeschilderd, met passie vervaardigd om meerdere generatie te plezieren. De blad gouden vlinders zijn een afdruk van de echte vlinders, vervaardigd door Artist Samuel de Jong. De Porseleinen steel is met 24 krt. verguld. Het Tulpen decor is ontworpen en geschilderd door Royal Delft. Dit collectors-item met een herkenbare Delfts blauwe signatuur wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage van slechts enkel stuks en is op aanvraag leverbaar. De appel is voorzien van een nummer en certificaat van echtheid.

Bent u geïnteresseerd in dit object? Neemt u dan contact met ons op. U kunt hiervoor het ondertaande formulier gebruiken. Wij staan u graag persoonlijk dan wel telefonisch te woord. Art is maatwerk.

Ik wil graag meer informatie over de Art Editie van Royal Blue Collection ontvangen

Invalid Input

Invalid Input

Invalid email address.

Invalid Input

Ongeldige invoer